Bitcoin Dips als President Trump Blasts Fed’s Call for More Stimulus

  • De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell riep op tot een voortdurend agressief fiscaal beleid en meer monetaire stimulering.
  • De directeur van het IMF heeft een soortgelijke visie op het geven van meer stimulansen.
  • Maar president Donald Trump heeft tegen het beleid van de Fed getwitterd, waardoor een dump in de aandelenmarkt en Bitcoin-prijzen is ontstaan.

President Trump schoot de oproepen van voorzitter Powell neer om de economie nog meer te stimuleren. De markten, inclusief Bitcoin, hebben sindsdien gedumpt na de botsing.

Economische Stimulans: Het kiezen van het kleinste van twee kwaden

Powell vertelde de National Association for Business Economics (NABE) op dinsdag dat het risico om „te veel te doen“ kleiner lijkt dan het pauzeren van de stimulans.

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, gaf ook een online toespraak aan de London School of Economics, die de mening van Powell weergeeft. Ze zei:

„We zijn zeer duidelijk in de boodschap die we communiceren om onze steun niet voortijdig in te trekken. Als we dat doen, riskeren we massale faillissementen en massale werkloosheid.“

Hoewel het Amerikaanse BBP waarschijnlijk zal herstellen na de val van 31% in het tweede kwartaal, zei Powell dat het herstel nog een lange weg te gaan heeft. Beide organisatiehoofden geloven dat het uitstellen van de stimulans nu kan leiden tot slechtere resultaten dan het laatste kwartaal.

Dit is omdat elke economische vooruitgang die dit jaar is geboekt, allemaal te danken is aan eerdere stimuleringsmaatregelen. De nationale schuld van de V.S. heeft nu $27 triljoen overschreden, en de Federale Reserve heeft zijn activa met $3 triljoen sinds Maart 2020, een kolossale 75% verhoging verhoogd.

Troef gaat tegen de Federal Reserve in

Terwijl de eerste aankondiging van de Fed-voorzitter gedempte reacties kreeg van goud- en Bitcoin-handelaren, zorgde de vervolgtweet van President Trump later in de middag voor een daling van de aandelenmarkt.

Trump is van plan om de stimuleringsbesprekingen op te schorten voor „tot na de verkiezingen“. Trump voegde eraan toe:

„Ik heb mijn vertegenwoordigers geïnstrueerd om te stoppen met onderhandelen tot na de verkiezingen, wanneer we, direct nadat ik heb gewonnen, een grote stimulans wetsvoorstel aannemen dat zich richt op hardwerkende Amerikanen en kleine bedrijven.“

De S&P 500 index brak onder de 3.395 dollar om de dieptepunten van 3.354 dollar te testen in het uur na de tweet van Trump.

Bitcoin daalde ook met 1,7% tot een dieptepunt van $10.525, terwijl het goud daalde van het $1.900 per ons niveau om dieptepunten van $1.887 per ons te testen. De greenback blijft ook handelen op de lows.

De VIX index, een indicator van de verwachte volatiliteit in de markt, steeg met 5.44% tot $29.5. De index stijgt als functie van de waargenomen onzekerheid in de markt. In 2020 is het een vaak genoemde metriek geworden.

Zoals eerder vermeld, wegen de Amerikaanse verkiezingen en de aanhoudende angst voor een heropleving in nieuwe gevallen van COVID-19 al op de economie.

De opkomende kloof tussen de overheid en haar centrale bank draagt alleen maar bij aan deze verwarring.

About Author


admin